Alt om programmering som jeg selv finner interessant. No more, no less. Trolig vil det være mest om webprogrammering, .NET og andre ting jeg jobber med fast.

torsdag, juli 20, 2006

Generere dokumentasjon fra assembly og kodekommentarer

NDoc (http://ndoc.sourceforge.net) er et glimrende verktøy for å generere dokumentasjon i ulike formater fra kodekommentarer i C# og VB.NET (sistnevnte med add-in). Men dette gjelder dessverre bare for .NET 1.0 og 1.1. I VS 2005 genereres dokumentasjon til XML for begge programmeringsspråkene, men NDoc -- som er basert på åpen kildekode og høyst frivillig arbeid -- har enda ikke fått støtte for siste utgaven av rammeverket.

Utviklere har derfor "skreket" etter en oppgradering, og svaret har kommet fra uventet hold: Microsoft slipper sitt eget verktøy for generering av dokumentasjon!

Sandcastle er navnet på Microsofts interne verktøy, og det er benyttet til å generere dokumentasjonen for .NET Framework. Sandcastle slippes før utgangen av juli i følge Anand Raman hos Microsoft. Sjekk linken nedenfor for mer informasjon. Klarer nesten ikke å vente, jeg!

http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=517576&SiteID=1

Oppdatering 5. august 2006
Ja, nå er SandCastle klar for nedlasting. Jeg må innrømme at jeg forventet et like enkelt brukergrensesnitt som NDoc, men der tok jeg veldig feil. Det er imidlertid en del utviklere som har kastet seg rundt for å lage både GUI'er og skript.

SandCastle July CTP kan lastes ned fra http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E82EA71D-DA89-42EE-A715-696E3A4873B2&displaylang=en.

Ellers virker dette Add-in-prosjektet for Visual Studio 2005 svært interessant: http://dotnetpret.blogspot.com/2006/08/sandcastle-continued-documentation.html.

Ingen kommentarer:

Om meg

Bildet mitt
I love music. And computers. And Dostoevsky, too.