Alt om programmering som jeg selv finner interessant. No more, no less. Trolig vil det være mest om webprogrammering, .NET og andre ting jeg jobber med fast.

torsdag, april 20, 2006

Sammenligne versjoner av filer i TortoiseCVS

Å sammenligne filer under versjonskontroll er nyttig, men TortoiseCVS støtter ikke dette direkte. En kan imidlertid fortelle TortoiseCVS hvilket program en vil bruke til dette.

Et gratis verktøy som lar en se ulikheter mellom to filer heter ExamDiff. Programmet kan lastes ned og installeres fra http://www.prestosoft.com/ps.asp?page=edp_examdiff.

Når ExamDiff er installert kan TortoiseCVS settes opp til å bruke det på følgende måte:

  • Klikk Start Alle programmer TortoiseCVS Settings (Eller høyreklikk i Windows utforsker og velg CVS Settings…).
    Klikk arkfanen Tools.
  • Feltet Diff application skal inneholde banen til ExamDiff. Dersom du har norsk operativsystem og installerte ExamDiff til standardplassering, skal banen være C:\Programfiler\ExamDiff\ExamDiff.exe.
  • Det neste feltet er kommandolinje-argumenter som skal sendes til diff-programmet. ExamDiff trenger å vite navn på filene som skal sammenlignes. For at TortoiseCVS skal gi navnet på begge filene til ExamDiff må det stå "%1" "%2" i feltet.

Dersom du har filer under kildekontroll kan du høyreklikke på en av dem og velge CVS History… Merk to versjoner av filen ved å holde CTRL-tasten nede, høyreklikk på dem og velg Diff på hurtigmenyen. TortoiseCVS starter ExamDiff og versjonene sammenlignes visuelt. Nyttig!

Ingen kommentarer:

Om meg

Bildet mitt
I love music. And computers. And Dostoevsky, too.